Kreativ ölbryggning: Tekniker, recept & galna idéer av Simon Svensson & Peter M Eronson

Vinnare i Gourmand World Cookbook Awards kategori "Drink Special Awards", 2017

Kreativ ölbryggning: Tekniker, recept & galna idéer

Simon Svensson & Peter M Eronson
 

I år är det 500-årsjubileum sedan den tyska renhetslagen infördes som innebar att endast malt, humle, jäst och vatten fick användas vid bryggning av öl. Men mycket har hänt sedan dess. Nya bryggningstekniker och moderna idéer kring hur man kan förändra och fördjupa ölets smak har uppkommit.

Hos en hembryggare finns inga gränser för vad experimentlustan kan uppnå. Det finns ingen som säger åt en att så och så kan du inte göra med ölet. En hembryggare får, och kan, göra allt som faller en in. Smaksätta med olika kryddor, frukter, bär eller egentligen precis vad som helst. Brygga fylliga och smakrika lättöl med hjälp av olika tekniker och ingredienser eller kraftiga stout gjorda för många års lagring.

I Kreativ ölbryggning: Tekniker, recept & galna idéer hittar du både recept och tips hur du går tillväga för att spexa till sina öl och skapa något helt nytt. Något som ingen smakat tidigare. Men boken tar även upp råd till hur du förbättrar redan etablerade stilar, som till exempel en IPA.

Läs mer om författarna

Utgivningsdatum: 2016-04-14
Formgivare: Mikael Selin/Peter M Eronson
Fotograf: Simon Svensson/Peter M Eronson/Erik Helmfridsson/Matilda Vasilis/Emma Eronson/Josefine Carlsson
ISBN: 9789186287948