Gunnar Svedberg, författare. Foto: Sten-Göran Svedberg
Gunnar Svedberg, författare. Foto: Sten-Göran Svedberg

Gunnar Svedberg

Jag heter Gunnar Svedberg och har en bakgrund som lärare i franska och engelska. Vid sidan av skrivande och utbildning för fackfolk anordnar jag provningar och arbetar som reseguide i Cognacsregionen.
 
Frankrike har alltid haft en särskild plats i mitt hjärta. Språket, kulturen och inte minst all underbar mat och dryck som landet har att erbjuda har en oemotståndlig dragningskraft på mig. Till mina specialintressen hör de ädla destillaten cognac, armagnac och calvados.
 
I min bok Cognac – kungen av eau-de-vier berättas ingående hur cognac framställs, dess historia, gällande regelverk och om hur drycken bäst avnjuts. Boken innehåller också ett utförligt avsnitt om fattillverkning och inträngande närporträtt av 37 utvalda producenter. Såväl stora välkända cognacshus som mindre kvalitetsproducenter beskrivs i ord och bild.
 
I den internationella finalen i Gourmand World Cookbook Awards i Kina 2015 blev Cognac – kungen av eau-de-vier utsedd till världens bästa bok om sprit.

Läs mer om Gunnar Svedberg

Senaste böcker