Press

Här har vi ställt samman den viktigaste informationen för journalister, bloggare eller andra som är intresserade av våra böcker och vill ta del av det senaste kring dessa och förlaget. 

Senaste pressmeddelande

2017-06-01
Grenadine utsett till världens bästa dryckesförlag – igen!

För andra gången fick svenska Grenadine Bokförlag ta emot priset som bästa dryckesförlag under världsmästerskapen i mat- och dryckesböcker, Gourmand World Cookbook Awards. Tävlingen avgjordes i helgen i Yantai, Kina, och i år deltog totalt 211 länder. Redan 2013 tog förlaget emot priset första gången.
 
– Jag är jättelycklig över att vi på Grenadine får så mycket uppskattning för våra böcker. Speciellt glad är jag för att vi för andra gången vinner utmärkelsen bästa dryckesförlag i världen. Vi kommer de närmaste åren att arbeta på att utveckla vår närvaro utomlands. De här priserna understryker bara att vi har valt rätt väg, säger Stefan Lindström, förlagschef på Grenadine Bokförlag.

Världsmästare i tre kategorier
Utöver pris för bästa dryckesförlag fick Grenadine Bokförlag även ta emot förstapriser för två av sina sex nominerade böcker i tävlingen:
Bourbon & American Whiskey av Örjan Westerlund i kategorin ”Whisky”
Kreativ ölbryggning av Peter M Eronson och Simon Svensson i kategorin ”Drink Special Awards”


Förlagets övriga nomineringar i tävlingen var 101-serien: Viner, Bubbel, Likörer, Öl, Whisky, Cocktails (Wine Education), Vinter-smoothies av Eliq Maranik (Juices), Kaffe – världens dryck av Anne Nilsson (Coffee) samt Klona öl av Peter M Eronson (Beer).
 
Grenadine Bokförlag är ett av Sveriges största förlag inom mat och dryck, specialiserat på böcker för riktiga livsnjutare och skrivna av svenska författare. Sedan starten 2004 har förlaget gett ut över 200 titlar, på 16 språk och i 30 länder. Ett flertal av böckerna har nått stora framgångar utomlands. 

Tidigare pressmeddelande

Bilder – omslag och författare

Bilderna på våra bokomslag och författare som finns på denna webbplats, www.grenadine.se, får användas fritt i samband med publicitet som rör böckerna eller författarna. I de fall där fotografens namn anges ska detta finnas med vid publicering av bilden. Behöver du fler eller mer högupplösta bilder för publicering? Skicka e-post till christer@grenadine.se

Recensionsexemplar?

Recensera gärna våra böcker! Önskar du beställa ett recensionsexemplar av någon eller några av våra böcker är du välkommen att kontakta oss. Skicka e-post till christer@grenadine.se

Presskontakt

Stefan Lindström, förlagschef
stefan@grenadine.se
076-216 45 15

Christer Lindblom, försäljningschef
christer@grenadine.se
076-226 03 92