Choklad: Praliner, godis & småkakor av Eliq Maranik

Choklad: praliner, godis & småkakor

Eliq Maranik
 

Välkommen till en värld av choklad! Njut av en hallonpralin som smälter i munnen. Ge bort en påse lyxig chokladfudge. Skäm bort dig själv med chokladdiamanter. Överraska familjen med chokladdrömmar. Bjud vännerna på espressopraliner.

Choklad: praliner, godis och småkakor är en bok fylld av praliner, godis och småkakor som alla har choklad som grundingrediens. De många recepten har som utgångspunkt att det ska vara enkelt att hemma i det egna köket göra succé med frestande och smakrika chokladbakverk.

Förutom avsnitt om chokladhistoria, chokladbönor och chokladtillverkning innehåller boken praktiska tips om temperering, doppning och garnering smat vilka verktyg du behöver för att lyckas. Här finns många handfasta råd – särskilt chokladpraliner kräver en del trix och fix.

Choklad: praliner, godis och småkakor är en färgstark och inspirerande bak och dessertbok som vänder sig till alla glada hemmabagare och hemmakonditorer. Illustrerad med fotografier som injuder till chokladkalas. God lycka i köket!

Läs mer om författaren

Utgivningsdatum: 2014-11-04
Formgivare: Eliq Maranik/Alan Maranik
Fotograf: Eliq Maranik/Stefan Lindström
ISBN: 9789186287696