Cognac – kungen av eau-de-vier av Gunnar Svedberg

Cognac – kungen av eau-de-vier

Gunnar Svedberg
 

Cognac – kungen av eau-de-vier utsågs till världens bästa bok om sprit i den internationella finalen i Gourmand World Cookbook Awards i Kina 2015.

I boken berättas ingående hur cognac framställs, dess historia, gällande regelverk och om hur drycken bäst avnjuts. Den innehåller också ett utförligt avsnitt om tunnbinderikonsten och inträngande närporträtt av 37 utvalda producenter. Såväl stora välkända cognacshus som mindre kvalitetsproducenter beskrivs i ord och bild.

Cognac – kungen av eau-de-vier är också en hyllning till det vackra landskapet och traktens strävsamma, vänliga och gästfria befolkning. Boken är rikt illustrerad med kartor och fotografier och vill uppmuntra läsaren till resor i regionen.

Cognac är namnet på en stad, ett vindistrikt och världens mest kända eau-de-vie. Det geografiska området AOC Cognac omfattar i stort de franska departementen Charente och Charente-Maritime i västra Frankrike mitt emellan Bordeaux i söder och Poitiers i norr. På en yta av 75 000 hektar odlas här druvor avsedda för cognacsproduktion och är därmed Frankrikes näst största druvodlingsdistrikt efter Bordeaux och ett av världens tre största i fråga om vita druvor.

Läs mer om författaren

Utgivningsdatum: 2014-11-11
Fotograf: Sten-Göran Svedberg 
ISBN: 9789186287641