Vår tid är nu: Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren av Lotta Fritzdorf, Johan Rosenlind, Maria Alexén och Anders Avehall

Vår tid är nu: Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren

Lotta Fritzdorf, Johan Rosenlind, Maria Alexén &
Anders Avehall

 

Kokboken är kopplad till säsong 1 av SVTs stora dramasatsning Vår tid är nu. Berättelsen tar avstamp på fredsdagen 1945 och kokboken skildrar det svenska folkhemmets utveckling speglad genom maten på restaurang Djurgårdskällaren.

Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwander som slåss om makten för verksamheten. I kokboken återskapas dåtidens maträtter varsamt anpassade efter dagens smaklökar, med tillgång till dagens råvaror och modern teknik. En del nya rätter har skapats under resans gång, men skulle lika gärna kunna ha funnits på menyn under efterkrigstiden. 

Förutom mat och recept innehåller boken också fördjupande texter med koppling till människorna, tiden och maten i tv-serien, till exempel:

  • Ransonering och svarta börsen
  • Fredsdagen – dagen då livet började igen
  • Myter bakom maträtterna – hur de fick sina namn

Kokbok 2 kommer i november 2018, i samband med att säsong 2 av tv-serien Vår tid är nu sänds på SVT.

Läs mer om författaren Lotta Fritzdorf
Läs mer om författaren Johan Rosenlind
Läs mer om författaren Maria Alexén
Läs mer om författaren Anders Avehall

Utgivningsdatum: 2017-11-13
Formgivare: Anders Avehall
Fotograf: Lotta Fritzdorf, Johan Rosenlind
ISBN: 9789188397157