Press

Här har vi ställt samman den viktigaste informationen för journalister, bloggare eller andra som är intresserade av våra böcker och vill ta del av det senaste kring dessa och förlaget. 

Senaste pressmeddelande

2018-06-04
Fler världsmästare från svenska Grenadine Bokförlag
Grenadine Bokförlag vann pris som bästa dryckesförlag i världen år 2013 och 2017. Detta i tävlingen Gourmand World Cookbook Awards som brukar kallas kokboksvärldens Oscarstävling.

Årets final ägde rum i kinesiska Yantai utanför Peking 26–27 maj. Ett flertal av de böcker som Grenadine Bokförlag fått nominerade fick priser:

  • Pris gick till Peter Eronsons och Jonas Darnells Beer, Brewing & Bastards, Herman Hednings brutalkompletta seriebibel om öl. Den imponerade med dubbel utmärkelse genom vinst som bästa illustrerade dryckesbok och även som världens näst bästa ölbok.
  • Örjan Westerlunds ljudböcker om whisky; Whisky en god historia vann också ett mycket hedrande andrapris i kategorin för världens bästa spritböcker 2018–19.
  • Tredjepristagare i kategorin för kokböcker med anknytning till TV blev Vår tid är nu, en kokbok av Johan Rosenlind, Lotta Fritzdorf, Maria Alexén och Anders Awehall, baserad på den omtyckta tv-serien med samma namn och gjord i samarbete med SVT.
  • Slutligen fick boken Smakarv Hälsingland av Viola Adamsson ett tredjepris i kategorin för kulinarisk historia.

De vinnande böckerna kan kännetecknas som såväl nyskapande som traditionella. Nytt är en seriefaktabok om öl. Enligt distributören Storytel, är också ljudboken om whisky nydanande då den lär vara världens första ljudbok om whisky. Både Örjan Westerlund och Peter Eronson vann 2017 pris för världens bästa whisky- respektive ölbok med sina Bourbon & American Whiskey och Kreativ ölbryggning.

Den kommentar vi har från förlagschefen Stefan Lindström om tävlingen är:

– Ännu roligare än nomineringar är såklart dessa priser. Vi gläder oss som förlag som åter igen blivit belönade och vi gratulerar författarna till utmärkelserna. Dessa böcker och alla de andra svenska bidragen visar hur starkt Sverige är i kulinariska sammanhang. Detta ger också tyngd åt all den kunskap som finns kring detta i vårt land. Slutligen ett tack till juryn som sett generöst på de nya grepp våra böcker inneburit!

Mer detaljer om tävlingen finns att läsa på www.cookbookfair.com.

Tidigare pressmeddelande

Bilder – omslag och författare

Bilderna på våra bokomslag och författare som finns på denna webbplats, www.grenadine.se, får användas fritt i samband med publicitet som rör böckerna eller författarna. I de fall där fotografens namn anges ska detta finnas med vid publicering av bilden. Behöver du fler eller mer högupplösta bilder för publicering? Skicka e-post till christer@grenadine.se

Recensionsexemplar?

Recensera gärna våra böcker! Önskar du beställa ett recensionsexemplar av någon eller några av våra böcker är du välkommen att kontakta oss. Skicka e-post till christer@grenadine.se

Presskontakt

Stefan Lindström, förlagschef
stefan@grenadine.se
076-216 45 15

Christer Lindblom, försäljningschef
christer@grenadine.se
076-226 03 92